ACTIE WARM OOSTENDE

Schenk een maaltijd aan een arme Oostendenaar

15

warme vrijwilligers
elke dag

72

hongerige gasten
per dag

18.400

lekkere maaltijden
vorig jaar

Over vzw Lichtbaken

Lichtbaken is een ontmoetingscentrum voor mensen die het wat moeilijk hebben in het leven. Onze belangrijkste dienst is een luisterend oor, een gezellige babbel en een volwaardige maaltijd aanbieden. We proberen ook zoveel als mogelijk materiële middelen ter beschikking van de hulpbehoevenden te stellen, zodat hun leven draagbaar wordt.

Onze organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers, die zich dag in dag uit inzetten voor hulpbehoevende Oostendenaren. In ons sociaal restaurant vinden onze gasten vriendschap bij elkaar én bij de vrijwilligers. Hier wordt geen oordeel over je geveld. Dat is de basis van echte vriendschap. Zo is vzw Lichtbaken het lichtpuntje in de dagen van vele hulpbehoevenden.

– Pierre De Coninck, voorzitter vzw Lichtbaken

Hoe helpen wij arme Oostendenaren?

Voeding

18.400 warme maaltijden vorig jaar

Vaak wordt bij kansarmen de voedzame maaltijd al snel van het menu geschrapt omdat dit simpelweg te duur is. Hulpbehoevenden kunnen bij ons lunchpakketten, soep en levensmiddelen komen halen volgens de aanvoer. In ons sociaal restaurant kunnen ze een volwaardige, warme maaltijd eten in fijn gezelschap.

Kleding

6.800 kledingstukken vorig jaar

Als je elke euro drie maal moet omdraaien voor je deze uitgeeft, past een nieuwe winterjas niet meer binnen je budget. Dankzij onze kledingbank kunnen we kansarmen toch voorzien van kledij zodat ze zich weer een beetje mens kunnen voelen. Een nieuwe broek zonder gaten betekent voor hen ook hun trots terugkrijgen.

Kleine meubelen

2.500 meubelen vorig jaar

Onder kleine meubelen verstaan we een groot assortiment aan spullen. Van waterkokers om een lekkere koffie te zetten tot kastjes om persoonlijke spullen met grote emotionele waarde veilig in te bewaren. Maar ook decoratieve stukken kunnen de woningen van hulpbehoevenden een stuk leefbaarder maken.

Leer ons beter kennen

Galerij

Stuur ons jouw bericht

Heb je een vraag? Wil je ons helpen? Kunnen wij iets voor jou doen?
Met jouw naam en e-mailadres kunnen we jou een antwoord geven.